Het Europese continent is de thuisbasis van vele steden die perfect Bezienswaardigheden Venetië zijn om te genieten van wat quality time met je liefde en de stemming te bepalen om te genieten van een dromerig uitje voor een stel met tal van charismatische attracties, activiteiten en dingen om van te genieten. een vakantie in een van deze steden, is Venetië de favoriete bestemming voor een budgetvakantie. Een Italiaanse agglomeratie die zelf een wonder is en beschikt over een overvloedige verscheidenheid aan betoverende functies zoals kanalen, historische bezienswaardigheden, een groot aantal eilanden, een pittoreske levensstijl, ongelooflijke gastronomische en meer, Venetië is een perfecte vakantieoptie voor een dromerig uitje met meer plezier en minder kosten. Dus, als het kan aansluiten bij de gedachte, zijn de volgende dingen waarvan u spijt zult hebben dat u ze mist terwijl u op reis bent naar Venetië.

  1. De gondelrit

Een reis naar Venetië is gewoon niet compleet als je niet met de wereldberoemde gondels van Venetië hebt gereden. Een van de belangrijkste lokale vervoersmethoden van de stad en de meest gereputeerde attractie van het land, gondeltochten zijn de mooiste en meest magnifieke ervaringen die je in Venetië kunt koesteren. Als je een oudere inwoner van de stad tegenkomt en hen vraagt ​​​​wat de relevantie van gondels in de stad is, zullen ze je gewoon vertellen dat de stad bedoeld is om door haar wateren te worden ervaren. Een te dure maar elke cent waard, gondeltocht is de perfecte manier om je humeur te bepalen en je alle mooie momenten te bezorgen die je kunt hebben met je partner in Venetië. Onnodig te zeggen dat de betoverende architectuur die door de waterwegen wordt waargenomen, de charme van Venetië vertienvoudigd.

  1. Randverkenning naar Burano en Torcello

Als je klaar bent met het rijden op gondels, maar niet helemaal tevreden bent met boottochten, dan is het tijd om een ​​uitstapje te maken naar enkele van een paar beroemde en betoverende eilanden rond Venetië. Neem een ​​boot en ga op een reis van een uur om de eilanden Torcello en Burano te bezoeken die dicht bij de charmante stad Venetië liggen en pocht met de attributen van een heel andere wereld. Aan de ene kant lijkt het eiland Burano de droom te zijn die uitkomt voor een fotograaf, waar je een overvloed aan kleurrijke huizen zult vinden die in een ongewoon patroon zijn neergezet en een geweldige ervaring weggeven, terwijl het eiland Torcello een typisch Venetiaanse stad is die een groot aantal historische bezienswaardigheden, religieuze plaatsen en een grote verscheidenheid aan typisch Italiaanse kenmerken. Het verkennen van deze eilanden zal de meest epische ervaring in je leven zijn.

  1. Wandel naar het San Marcoplein

Het San Marcoplein is de grootste en mooiste attractie van Venetië, bij uitstek beroemd om zijn enorme omvang, verzameling van kleine monumenten en ongelooflijke diversiteit met pittoreske typisch gotische architectuur. Dit plein lijkt op een gemeenschappelijke ruimte van de stad en bestaat uit toeristische bezienswaardigheden, prachtige plekken om te zitten en de lokale bevolking te bewonderen en geweldige attracties zoals de Basiliek van San Marco, de klokkentoren, het Correr-museum, het Dogenpaleis en meer. Als je hier rond het middaguur een bezoek brengt, zul je wat gedoe krijgen, omdat dit plein de drukste attractie van de hele stad is en mensen vaak de neiging hebben om hun routes vanaf hier te nemen voor een gemakkelijke en snelle verbinding. Voor plaatsen zoals de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis moet je entree betalen en het is aan te raden om ruim van tevoren te reserveren om de lange wachtrijen te vermijden.

  1. Markten van Rialto

Dit in de 16e eeuw gesticht als vissersdorp, is een van de mooiste en meest gerenommeerde openluchtmarkten van heel Europa en bestaat uit honderden winkels die voedselvoorraden verkopen. Als je erover hebt nagedacht om een ​​bezoek te brengen aan San Marco bezoeken in Venetië deze unieke plek die op zich al een geweldige attractie is, is het raadzaam om je route voor deze sightseeing te plannen tussen dinsdag en zaterdag, aangezien de markt op zondag en maandag gesloten blijft. Als je van plan bent iets vers en lekkers te koken in Venetië, is een bezoek aan de Rialto-markten een must om alle ingrediënten en vlees tegen een redelijke prijs bij de lokale winkels te krijgen. Neem de route vanaf Grand Canal en betaal bijna een halve euro om hier te bezoeken en tijdens het winkelen te genieten van een betoverende boottocht.

  1. Een ongepland dagje uit

Venetië wordt beschouwd als een van de veiligste en meest begrepen steden ter wereld en of je het nu gelooft of niet, welke route je ook neemt, de kans dat je op een onbekende plek strandt, is bijna nul. Mensen genieten vaak van een wandeling over de wegen van Venetië en vinden het vaak leuk om nieuwe, frisse en onzichtbare plaatsen te bezoeken, waaronder talloze restaurants, lokale attracties en meer. Als je erop staat, houd dan een lokale kaart bij je in je zak om aan de veilige kant te blijven en je weg terug naar huis te weten. Gebruik zijwaarts, gondeltochten of loop waar u maar wilt en u zult zeker veel ongeziene of onbesproken attracties tegenkomen, zoals scheepswerven, lokale markten, speciaalzaken, traditionele restaurants en meer die echt betaalbaar zijn in vergelijking met andere winkels in de buurt van de grootste attracties.