De worsten van de wereld.

De geschiedenis van worst gaat terug tot de oude Grieken. Ze ontwikkelden eerst het idee van een worst, een soort vlees dat in een oven werd gekookt met wat kruiden en specerijen. De worst werd vervolgens in kleine stukjes gesneden en in stof of papier gewikkeld en naar de markt gebracht.

Volgens sommige bronnen werden de eerste worsten gemaakt van schapenbloed. Het is echter waarschijnlijker dat de moderne worsten zijn ontwikkeld uit varkensmagen. In ieder geval zijn er tegenwoordig verschillende soorten worst op de markt: knakworsten, hammen, spek en salami.

Wat zijn worsten

Worsten worden gemaakt van magen van varkensvlees of andere dieren die zijn gekookt totdat ze zacht genoeg zijn om te versnipperen en in kleine stukjes te vormen. Deze kleine stukjes worden vervolgens met wat kruiden en specerijen in een oven of kookpot gedaan, waar ze worden gekookt tot ze stevig genoeg zijn om een worstvorm te vormen.

Er zijn verschillende soorten worst op de markt: knakworsten, hammen, spek en salami. Frankfurters worden meestal gemaakt van buikspek (de voorkant van een varken), hamstrings (de Hickory-beenspier) of spek (het luchtige midden). Ham wordt gemaakt van varkenslende (het schoudergedeelte van een varken), pancetta (een soort gezouten porkMerit) of bacony (een soort leverworst). Spek wordt meestal gemaakt van Boston Butt en andere delen van het varken, waaronder ingewanden (hart, lever, longen) en rieffins (vlezige poten). Salami wordt meestal gemaakt van dravers of slachtafvallen van varkens, zoals hersenen of ingewanden van dravers.

Hoe worstjes te koken.

Om een goede worst te maken, moet je hem goed Natuurdarmen kunnen koken. Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen, is kwaliteitsvlees gebruiken. Bij het koken van worsten is het het beste om varkensvlees of lamsvlees te gebruiken. Als je andere soorten vlees gebruikt, zorg er dan voor dat je je keuken reinigt voordat je begint met het schoonmaken van alle oppervlakken en keukengerei die tijdens het kookproces worden gebruikt.

Verhit vervolgens wat olie of vet in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het vlees toe en bak tot het aan alle kanten bruin is, ongeveer 8 minuten per kant voor varkensvlees of 10 minuten per kant voor lamsvlees.

Nadat het vlees gaar is, zout en peper naar smaak toevoegen. Om je worst samen te stellen, leg je een plakje kaas bovenop elk stuk gekookte worst. Serveer onmiddellijk of bewaar in een luchtdichte verpakking voor latere consumptie.

Tips om van worst te genieten.

De beste manier om van een worst te genieten, is door ze zelf te maken. Begin met het lezen van deze handleiding over het maken van worstjes. Volg dan deze eenvoudige tips om het meeste uit uw favoriete vlees te halen:

1. Gebruik hoogwaardige ingrediënten: Worsten worden gemaakt met varkensvlees, rundvlees of lamsvlees, dus u wilt de ingrediënten kiezen die u de beste resultaten geven. Zoek naar worsten van ORK-kwaliteit en vermijd goedkopere worsten die mogelijk mindere kwaliteit eiwitten bevatten.

2. Kook ze langzaam: Worsten koken snel in de oven of op het fornuis, zodat ze droog en taai kunnen worden. Kook ze in plaats daarvan langzaam zodat ze zacht en sappig blijven.

3. Gebruik verschillende kruiden: Worsten zijn er in veel verschillende smaken, dus meng ze om de smaak te vinden die bij je past! Probeer paprika, chilipoeder, komijn, zout of peper aan je worstmengsel toe te voegen voordat je het kookt.

4. Serveer ze warm: Worsten zijn geweldig, of ze nu vers of ingevroren worden gegeten! Verwarm je oven of magnetron voor voordat je ze kookt, zodat ze snel en gelijkmatig gaar worden zonder enige moeite!