Met het langverwachte feestseizoen van het jaar op de drempel, is het geen wonder dat je op zoek bent naar feesttenten. Er is iets bijzonder spannends partyverhuur Haarlem aan feesten in een prachtige partytent of een overkapping die op een buitenlocatie wordt neergezet. Of het nu gaat om een ​​bedrijfsfeest, een familiebijeenkomst of een bruisend feest met vrienden, onder een tent kunt u het beste feest van de stad geven.

Het mooie is dat deze tenten in heel veel maten en vormen verkrijgbaar zijn. Dus, afhankelijk van je gastenlijst en de evenementen die je op je feest plant, kun je een tent krijgen en een fantastische bash gooien die lang in de hoofden van je gasten gegrift blijft. Om dit te garanderen, moet u echter wat huiswerk doen.

Kies de juiste maat
Het kiezen van de juiste tent is het belangrijkste aspect. Uw feest kan niet succesvol zijn als uw gasten het gevoel hebben dat ze overbelast zijn en elkaar blijven tegenkomen. Hier komen een aantal aspecten bij kijken.

Ten eerste hangt de grootte van een tent af van het soort feest dat uw gastheer heeft, omdat de benodigde ruimte per hoofd van het ene soort feest tot het andere verschilt. Als u bijvoorbeeld een bruiloftsfeest organiseert met kleine tafels, is de standaard benodigde ruimte 15 vierkante voet per gast. Dus als u van plan bent honderd gasten uit te nodigen, moet de minimale grootte van de feesttent minimaal 1500 vierkante voet zijn. Voor cocktailparty’s heb je niet veel ruimte nodig omdat je geen uitgebreide meubels hoeft te organiseren. U kunt een kleine voedselafdeling, een bar en comfortabele stoelen hebben verspreid over de ruimte. Doorgaans komt de benodigde ruimte op ongeveer 8 vierkante voet per persoon. Voor honderd gasten die je uitnodigt voor een cocktailparty is een partytent van 800 vierkante meter voldoende.

Wil je een dansvloer op je feest, dan heb je veel ruimte nodig. Afhankelijk van het aantal gasten, moet je tenten kiezen tussen 900 vierkante meter en 4000 vierkante meter. Zitplaatsen van het type rij hebben de minste ruimte nodig.

Tenten zijn verkrijgbaar in standaardmaten zoals 20′ x 20′, 20′ x 30′, 30′ x 40′, 40′ x 100′ en veel maten daartussenin. Houd dus rekening met verschillende factoren en kies de juiste maat zodat uw gasten comfortabel zitten, er voldoende circulatieruimte is en u alle aankleding en faciliteiten kunt regelen die u in uw feest wilt opnemen.

Andere belangrijke overwegingen

Naast de grootte hangt de keuze van een tent ook af van het soort ondergrond waarop deze moet worden opgezet, de behoefte aan verwarmings- of koelapparatuur, verlichtingseisen, de behoefte aan afgesloten gedeelten voor privacy en accessoires zoals DJ-station, food counter, drankjes toonbank, decoraties of barbecue gedeelte dat je eronder wilt opnemen.