Wilt u ook graag uw huis verduurzamen met een sedumdak? Kies dan voor groene dakbedekking van NatureGreen! Wij zijn een jong en innovatief bedrijf met een passie voor groene daken. Een sedumdak is namelijk dé manier om uw huis klimaatbestendiger te maken!

Voordelen sedumdak

Bent u benieuwd naar de voordelen van een sedumdak? Ten eerste hebben sedumdaken een hoge waterbergende capaciteit, wat in houdt dat ze veel regenwater kunnen opslaan. Daardoor heeft u minder overlast door zware regenval en vermindert u de druk op de lokale riolering. Ook verhoogt een sedumdak de isolatiewaarde van uw huis en creeërt deze een extra brandwerende laag. Daardoor gaat de waarde van uw huis omhoog! Tot slot versterkt een groen dak de lokale biodiversiteit en verlaagt deze de omgevingstemperatuur. Daardoor is het in de zomer iets minder heet in uw tuin. Dat is nog eens goed vertoeven!

Verschil extensief en intensief sedumdak

Misschien heeft u al eens gehoord van de termen extensief en intensief sedumdak. Maar wat is nou precies het verschil? Dit verschil zit vooral in de mate van gebruik en onderhoud. Een intensief dak is een dak met veel verschillende soorten begroeiing zoals struiken, bloembedden en grassen. Dit heeft een stuk meer onderhoud nodig dan een dak met alleen sedum. Ook wordt een intensief groen dak meer gebruikt, bijvoorbeeld omdat er op kan worden gelopen. Vaak worden deze daken aangelegd door een tuinman. Een extensief groen dak heeft daarentegen minder onderhoud nodig, bestaat vaak alleen uit sedum en is een dak waar niet vaak op gelopen wordt. Deze daken zijn makkelijker aan te leggen en de eigenaar heeft er bijna geen omkijken naar!

Koop nu uw sedumdak bij NatureGreen!

Wat voor type dak of aanleg u ook kiest, wanneer u een sedumdak laat maken bij NatureGreen bent u verzekerd van een dak van kwaliteit! Wij halen onze sedum namelijk altijd vers van het land en bezorgen deze met onze eigen bezorgservice. Daardoor zijn wij niet afhankelijk van externe partijen en kunnen wij onze klanten verzekeren van de beste service. Dat is niet alleen fijn voor u, maar ook voor ons, omdat wij zo zeker weten dat u tevreden bent. We hopen uw bestelling gauw terug te zien bij NatureGreen!