Een bijzondere kennismaking met het Kruger National Park, tijdens deze 2-, 3-, 4-, 5- of zelfs 6-daagse tours, waarbij u in een chalet met en-suite badkamer overnacht. U vertrekt ’s ochtends vroeg op game drives wat de kans groter maakt om de Big Five te spotten. Maar vergeet niet om te genieten van tal van andere wilde dieren en natuurlijk het uitbundige plantenleven en de prachtige zonsondergangen.

Het Krugerpark (officieel ) is slechts één van de vele wildparken in Zuid-Afrika, maar is wel de grootste en zeker de meest bekende. Het park is ligt in het uiterste en is maar liefst 20. 000km2 groot. Krugerpark is echter een stuk langer dan dat het breed is en hierdoor kom je tussen het noorden en het zuiden van het park een en dus ook diersoorten tegen.

Krugerpark – Een Onbetwiste Hotspot Van Zuid-afrika – All Over

Verder naar het noorden verandert de ondergrond en dus de begroeiing. Hier kom je minder tegen en bestaat veel van de omgeving uit Mopane bomen. Dit trekt wat minder dieren aan en hoewel er hier nog genoeg wilde dieren leven en er nog steeds veel te zien is, zijn er in vergelijking met het zuidelijke deel van het park wel minder dieren.

Het park werd toen nog het Sabie Game Reserve genoemd en het was pas in 1926, toen het Sabie en het Shingwedzi Game Reserve werden samengevoegd, dat het tot stand kwam. Een jaar later werden de eerste paden aangelegd en toeristen konden op dagbezoek naar het park. Het duurde nog een jaar voordat de gebouwd werden in (wat nu bekend staat als) Satara, Pretoriuskop en Skukuza en toeristen daadwerkelijk in het park konden overnachten.

De 10 Beste Parken Voor Een Safari In Zuid-afrika

De laatste twee kampen werden geopend in 1946; Pafuri helemaal in het noorden en Lower Sabie helemaal in het zuiden van het Krugerpark. Het Kruger National Park staat natuurlijk met name bekend om de en de die hier leven, maar wat weinig mensen weten is dat het Krugerpark ook een heeft.

Verder is er over de jaren veel bewijs gevonden voor het leven van mensen die in de Stone Age en de Iron Age leefden. De welbekende Big 5 () leeft in het park, waarvan er verreweg het meeste olifanten zijn. Olifanten trekken van noord naar zuid en van oost naar west en zijn dus door het gehele park te vinden.

Over Een Safari In Het Krugerpark In Zuid-afrika

Ze zijn dus door het hele park verspreid te zien, maar het meest in de buurt van diverse drinkplaatsen of rivieren. Zowel leeuwen als luipaarden zijn , dus die blijven over het algemeen in een bepaald gebied (totdat ze verstoten worden door een soortgenoot). In het van het park is er het meeste voedsel voor planteneters, die dan weer prooi zijn voor de katachtigen, dus daar worden er regelmatig leeuwen en luipaarden gespot.

Neushoorns zijn een iets ingewikkelder verhaal. In het uiterste noorden van het park worden deze dieren zelden gezien. Meer naar het zuiden ziet men ze met meer regelmaat, maar ook dat wordt door de heftige helaas steeds minder. De witte neushoorn wordt nog het vaakst gezien, maar de zwarte neushoorn is inmiddels een echte zeldzaamheid geworden in het Kruger National Park.

Meerdaagse Krugerpark Safarireis In Open 4×4 Auto – Zuid

Deze vijf meest bekende dieren zijn er maar een paar van de maar liefst in het park! Denk hierbij aan vele soorten antilopen, waaronder de zeldzame Roan en Sable, roofdieren zoals cheetahs, wilde honden en hyena’s, maar natuurlijk ook nachtdieren als de honingdas, het stekelvarken en diverse kleinere katachtigen. En nog vele soorten meer! En vergeet daarnaast niet alle reptielen, amfibieën, de vele bomen en planten en de ruim die in het park leven.

Martial Eagle met prooi In het Krugpark zelf zijn diverse kampen, groter en kleiner, met diverse soorten faciliteiten. Er zijn , waarvan de meeste beschikken over een restaurant, een winkeltje en een zwembad. Daarnaast zijn er 4 satelliet kampen en andere kleinere kampen, waarbij er vaak geen extra faciliteiten zoals een restaurant of winkel zijn.

Beste Reistijd Zuid-afrika? Meer Over Weer En Fauna

De accommodatie zelf is vaak , het zijn kamers, bungalows of safaritenten, waarbij er een keuze is tussen eigen sanitair en/of keuken of niet. in Krugerpark kan ook en is heel populair. De kampeerterreinen zijn meestal onderdeel van de grotere kampen en je kunt dus ook gebruik maken van dezelfde faciliteiten.

Aan het andere eind van het spectrum zijn er nog enkele in het Krugerpark te vinden, hoewel die officieel niet onder het management van het park vallen. Dit zijn dure maar zeer mooi gelegen lodges, waarbij vaak alles is inbegrepen (dus ook wildritten door het park). Typische rondavel in Kruger National Park De kampen in het Krugerpark zijn vrijwel allemaal , dus grotere dieren komen normaal gesproken niet in de kampen (maar blijf altijd alert!).

Zuid-afrika Reizen: Op Safari In Krugerpark En Limpopo

In de kampen zelf kunnen ze vrij spelen en rondrennen, iets dat vaak in andere safarigebieden niet kan vanwege het gebrek aan hekken en de aanwezigheid van wilde dieren. Een ideale bestemming voor reizen met kinderen Het Krugerpark ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, in het zogenoemde . Het klimaat hier is over het algemeen zeer aangenaam: . accomodation near the Kruger park.

Ultieme safari tips: Dit móet je weten voor je op Big Five safari gaat!Het mooiste reisaanbod voor het Krugerpark + tips!

Maar niet getreurd: winter in het noordoosten van Zuid-Afrika betekent heel iets anders dan hier! De temperatuur overdag is vaak , rond de 20 graden, en de lucht is over het algemeen strakblauw. ’s Avonds en ’s nachts , waarbij temperaturen onder de 10 graden niet ongewoon zijn. Als je in deze tijd van het jaar reist moet je dus inpakken voor zowel winter als zomer! Verder is het dus het regent zelden – voor ons Nederlanders een welkome bijkomstigheid.

Safari Krugerpark Zuid-afrika

Safari in het Krugerpark De Big FIve spotten tijdens een gamedriveZuid-Afrika reizen: Op Safari in Krugerpark en Limpopo

 

In de zomermaanden, december tot februari, is het – vaak ruim boven de 30 graden – en het . Dit betekent vaak dat de hitte zich als het waren opbouwt (soms over meerdere dagen) en dan uiteindelijk tot uitbarsting komt in een hevige regen- en/of onweersbui. Dit kan gepaard gaan met , prachtig om te zien.

Ontdek het Kruger Park Kies voor een KrugerparksafariKrugerpark Afrika Wildlife Het Nationaal Park Kruger

 

Het is dus wel vaak in de lucht en iemand die slecht tegen deze hitte en vochtigheid kan, kan deze tijd van het jaar wellicht het best vermijden. De overige maanden van het jaar, maart – mei en september – november, zijn eigenlijk een . Het is ’s nachts niet zo koud als in de wintermaanden en overdag niet zo heet als in de zomermaanden.

Safari Krugerpark – Kruger Safari Reizen Op Zuid-afrika.nl

In de maanden maart – mei is de bush nog prachtig groen en in de maanden september – november is de bush juist dorrer en droger. Tijdens de warmere uren van de dag, zomer of winter, schuilen de meeste dieren in de schaduw, dit luipaard zocht bijvoorbeeld de koelte van het gebladerte op.

Hoewel het inderdaad kan voorkomen dat er staan te kijken bij een dier, zijn er ook manieren om dit zoveel mogelijk te vermijden. Reis bijvoorbeeld en naar van het park. Buitenlandse toeristen maar ook Zuid-Afrikanen zelf zijn gek op het Krugerpark, en vaak is het park tijdens schoolvakanties en lange weekenden compleet volgeboekt.

Safari Krugerpark – Kruger Safari Reizen Op Zuid-afrika.nl

Ga je meer naar het noordelijke deel van het park, bijvoorbeeld vanaf Letaba naar boven, dan kom je in gebieden uit waar het vaak een stuk rustiger is, ook in populaire vakantieperiodes (kruger national park). Om een voorbeeld te noemen, wij hebben eens in augustus in de omgeving van Shingwedzi een uur bij een luipaard en haar welpje staan kijken waarbij er geen enkele andere auto langs kwam! Desalniettemin willen we toch ook in overweging geven om de andere toeristen maar op de koop toe te nemen.

Direct gelegen aan het Kruger National Park liggen diverse safari gebieden, waar “het gewone publiek” niet zelf mag rondrijden. In deze wildparken, of game reserves, zijn vele gevestigd. Deze zijn vaak prachtig in de wildernis gelegen en hier ga je twee keer per dag, ’s ochtends en aan het einde van de middag, met een ervaren ranger en vaak een tracker, in een op zoek naar wilde dieren.

Return Africa Pafuri Camp – Hotel Kruger Zuid-afrika

Bovendien hebben zij vaak over van alles en nog wat in de bush, groot en klein, en het is interessant om tijdens deze wildritten ook meer achtergrond informatie te krijgen. Een van een dergelijke safari met een verblijf in het Krugerpark is naar onze mening ideaal: het is heerlijk om even achterover te leunen en iemand anders de dieren te laten vinden, maar het is ook spannend en leuk om zelf rond te rijden en te zien wat je tegenkomt tijdens een ritje door het Krugerpark.

Het is misschien niet meer zo ongerept als andere meer afgelegen gebieden, maar er het aantal dieren in het park blijft heel goed en het blijft een bijzondere bestemming. Wij en veel van onze klanten hebben door de jaren heen de meest fantastische dingen gezien in het ! .

Safari Krugerpark Zuid-afrika

De voor een safari in het ? Eigenlijk kun je hier het door terecht om te maken. Het Krugerpark heeft een warm, sub-tropisch klimaat. De meeste tijd ligt de temperatuur overdag rond de. Toch is het goed om van tevoren na te denken over . Is dat de ? Dan kun je het Krugerpark het beste bezoeken in onze zomerperiode.

Ook andere dieren kun je dan omdat dit het droge seizoen is, waardoor er is waar ze zich achter kunnen verschuilen. Vind je het meest interessant of wil je graag zien hoe duizenden jonge hun eerste paar weken op de Afrikaanse savanne overleven? Dan zijn er andere maanden waarin je het Krugerpark het beste kunt bezoeken.

Op Safari In Krugerpark, Zuid-afrika

Inhoud Beste reistijd voor de Big Five Omdat er in deze periode valt, drogen veel waterbronnen op. De dieren trekken naar plekken in het Krugerpark waar wel water beschikbaar is. Dit zorgt ervoor dat verzameld is, waardoor je ze . Vooral in de ochtend en in de avond, wanneer ze een slokje komen drinken.

De temperatuur in deze periode is overdag prima. ‘s Avonds kan het echter behoorlijk koud worden. Zorg er dus voor dat je wat wanneer je in de avond of in de vroege ochtend vertrekt voor je safari. Beste reistijd voor vogelspotten Ben je een fervent vogelspotter? Dan is deze periode voor jou ideaal.

Korte Reis Zuid-afrika – Johannesburg & Krugerpark

Zo’n zijn vanuit andere plekken in Afrika en Europa naar Zuid-Afrika gevlogen en neergestreken in het park. Ze komen aan nadat de eerste regens gevallen zijn. Bomen en planten staan in bloei en het aantal insecten explodeert waardoor en er aanwezig is. Na uitgebreide paringsrituelen in oktober volgt het hoogtepunt voor de broedperiode van insecteneters in november.

Watervogels zijn goed te zien bij alle grote rivieren. Roofdieren als slangen azen op eieren en pasgeboren kuikentjes. Het hoogtepunt van het regenseizoen valt in januari en februari. De meeste vogels hebben nu jongen waar ze goed voor zorgen. Dit is een , omdat roofvogels zoals de African Harrier Hawk uit zijn op de hulpeloze jonge kuikens.

Krugerpark Of Een Privé-reservaat? – Reisblog

Half april die oorspronkelijk uit Europa en andere delen van Afrika komen en daalt het aantal vogels dat je in deze periode in het Krugerpark kunt zien. Reisspecialist SNP organiseert speciale reizen om vogels te spotten. Beste reistijd om pasgeboren impala’s te zien In het Krugerpark worden het hele jaar door geboren, maar in deze periode barst het van nieuw leven.

Dit kan ervoor zorgen dat de dieren soms lastiger te zien zijn. Maar wat je in deze maanden kunt zien, is wel heel bijzonder. In deze periode valt de . In een paar weken tijd worden geboren. Zoveel nieuwe, jonge dieren trekken natuurlijke vijanden als leeuwen, jakhalzen, arenden en pythons aan.

Safari Kruger Park En Pano Route – Rondreizen

Zo blijven er genoeg over om op te groeien tot volwassen dieren. Op safari in het Krugerpark Met het door zoveel moois te zien, zal het je niet verbazen dat het Krugerpark één van de meest populaire attracties van is. Hoewel elk seizoen z’n eigen hoogtepunten kent, kun je in het Krugerpark eigenlijk het hele jaar door terecht voor een .

Klimaat Zuid-Afrika heeft deels halfwoestijn en deels een subtropisch klimaat (langs de kust). Over het algemeen heeft het land een warm klimaat met weinig neerslag en veel zon. Het kent echter wel grote temperatuurverschillen tussen noord en zuid vanwege hoogte verschillen. Langs de zuidwest kust is het natter in de winter met temperaturen van 12 tot 18 graden.