Een wereldreis maken is zeker een opwindende ervaring. Niemand kan ontkennen dat reizen naar het buitenland risico’s met zich meebrengt. Het maakt niet uit of u voor zaken of voor uw plezier reist; je hebt zeker veel planning nodig voor de reis. Bovendien kunt u, zelfs na de waakzame reisplanning, het risico van ongelukken zoals medische noodgevallen, natuurrampen, terrorisme, diefstal en schade niet negeren. Dit is de reden waarom het wordt aanbevolen om een ​​jaarlijkse of enkele reisverzekering af te sluiten om spanningsvrij te blijven.

Beide soorten reisverzekeringen bieden legitieme dekking voor de vermelde ongelukken op de verzekeringsovereenkomst. Wel is het van belang dat u nagaat welk type verzekering voor u voordelig is. De jaarlijkse reisverzekering biedt legitieme dekking voor meerdere reizen in een jaar. Aan de andere kant, als u geen frequente reiziger bent en alleen op vakantie reist, dan is een reisverzekering voor één reis er voor u.

Er wordt echter bepleit dat als een persoon of een gezin meer dan twee keer per jaar reist, een jaarlijkse reisverzekering kosteneffectiever is, omdat deze goedkoper is en meer voordelen biedt dan dekking voor een enkele reis. In het VK zou de reisverzekering voor een enkele reis bijvoorbeeld £ 42 kosten voor de reis van twee weken naar de Verenigde Staten. Terwijl de jaarlijkse meervoudige reisverzekering £ 65 zou kosten voor een meervoudige reis naar de Verenigde Staten, met een uitgebreide lijst van voordelen (zoals een wintersportverzekering) tegen een kleine vergoeding of gratis. Bovendien biedt dit type verzekering een legitieme dekking van £ 10 miljoen voor medische kosten, £ 1.500 voor bagagebescherming en £ 3.000 voor de annulering van de vakantie, wat meer is dan bij dekking voor een enkele reis.

Daarnaast biedt de jaarlijkse reisverzekering ook dekking voor de reizen van gezinsleden tijdens de verzekeringsperiode. De jaarlijkse reisverzekering biedt een singlereis grotere annulerings- en medische dekking, die bij een reisverzekering voor één reis ontbreekt. Het is ook gunstig voor de mensen van wie het reisplan onzeker is en die last-minute verzekeringsovereenkomsten nodig hebben. Met de jaarlijkse reisreisverzekering hoef je je tijdens de reis geen zorgen te maken over de dekking van de verzekering. U kunt op elk moment reizen met de zekerheid dat u gedekt bent tijdens uw reis.