Er wordt gezegd dat mensen zo lineair zijn dat we altijd iemand nodig hebben die ons stappen of aanwijzingen geeft voordat we iets doen.

Nou dat klopt.

We zijn mensen en hebben stapsgewijze instructies nodig om ons te helpen nieuwe dingen te leren. Anders gaan we de fout in, verspillen we tijd en energie en maken we onnodige fouten.

Degenen die voor zijn gegaan en naar de top van het leven zijn gegaan, hebben het op de harde manier geleerd. Ze hebben allemaal fouten voor je gemaakt. Velen van hen zijn mentoren, coaches en docenten geworden. Wat ze delen is wat ze weten … wat ze op de harde manier hebben geleerd. Ze kunnen ook doen wat ze deden, alleen eenvoudiger, sneller en gemakkelijker. Het enige wat je hoeft te doen is aandacht besteden aan de kennis die ze te delen hebben.

Voor de ongelovigen, ga je gang, doe het op jouw manier. Nadat je doodlopende wegen hebt bereikt, helemaal opnieuw cirkelt om opnieuw te beginnen, alleen om lastige omwegen en kuilen ter grootte van schoolbussen tegen te komen, kun je uiteindelijk je bestemming bereiken. Als je dat doet, zul je merken dat anderen op je wachten. Dit zouden de mensen zijn die de kennis gebruikten en de instructies volgden van degenen die hen voorgingen.

Of misschien niet. Die slimmeriken die acht sloegen op de wijsheid van anderen die hen voorgingen, zijn het misschien zat om op je te wachten. In hun enthousiasme voor het bereiken van het volgende niveau van dit spel dat we allemaal hier op planeet Aarde willen spelen, kijken ze er erg naar uit om vooruit te gaan. Zeker als het zo makkelijk is. Ze hebben geleerd dat ze alleen maar de kennis en wijsheid hoeven te lenen van degenen die de weg hebben gebaand om hun reis te bespoedigen.

Als een van degenen die ervoor kozen om voorop te lopen en in de voorhoede te staan ??van deze magische en mystieke beweging die we “Menselijke Evolutie” noemen, heb ik geleerd hoe waardevol het is om anderen onderweg aanwijzingen te geven om achter te laten. Voorkom dat degenen die mij volgen ALLE fouten maken die ik en anderen zoals ik hebben gemaakt.

Fouten maken hoort natuurlijk bij het leren. Maar er is geen reden waarom je elke mogelijke fout zou moeten maken. Weinigen zullen je helpen herinneren wat je hebt geleerd.

Dit is regel nummer ��n voor eenvoudig, snel en gemakkelijk leren: lees de instructies.

Lees de instructies voordat u met enige beweging begint. Allemaal. En voordat u in actie komt, leest u de eerste stap van de handleiding nog een keer. Als u deze stap hebt voltooid, leest u de volgende voordat u actie onderneemt. Herhaal dit totdat u het proces hebt voltooid.

Voor degenen onder jullie die met mij in de frontlinie staan, neem voordat je aan een nieuwe nieuwe ervaring begint, een paar minuten de tijd om richtingen te cre�ren voor degenen die in je voetsporen zullen treden. Laat ze weten met welke stappen ze het meeste uit hun nieuwe kennis kunnen halen. Waarschuw ze voor de stappen die je hebt gevonden die je vertraagden, je voortgang blokkeerden of je zelfs dwongen om je om te draaien en een ander pad te vinden.

Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk, zodat je donateurs snel je voortgang kunnen volgen. Wees lineair en maak eenvoudige, genummerde instructies. Op die manier wordt het gemakkelijker voor anderen die je hebt helpen inhalen om degenen die volgen te helpen … net als jij.

Dit is een van mijn favoriete manieren om het leven op de gemakkelijke manier te leven. Het zal je helpen om gemakkelijk en moeiteloos moeilijke levenskeuzes te maken. Het is gebaseerd op mijn jarenlange ervaring en tonnen fouten:

1. Maak een lijst van alle opties die in je opkomen. Zelfs degenen die er misschien niet erg aantrekkelijk uitzien. Laat een paar regels tussen elk element.

2. Wanneer u klaar bent met uw lijst, sluit u uw ogen en stelt u zich voor dat u de eerste keuze maakt.

3. Merk op hoe je je voelt. Onthoud dat gevoelens fysieke sensaties zijn die we ’emoties’ noemen. Al het andere is een gedachte. Het toevoegen van ‘ik heb zin’ voordat een gedachte wordt uitgesproken, maakt het nog geen emotie. Besteed speciale aandacht aan hoe u zich voelt in uw buik, borst, schouders en nek. Als je een expert bent in het voelen van energie, kijk dan hoe je energie verandert of niet tijdens deze visualisatie.

4. Schrijf in de ruimte die overblijft onder deze optie op wat je voelde.

5. Herhaal 2-4.

Als je klaar bent met deze oefening, weet je ongetwijfeld wat voor jou de beste optie is.