Contactlenzen van de beste kwaliteit kopen en er zo min mogelijk voor betalen, is de droom van contactlensconsumenten. Contactlenzen zijn op de lange termijn geen goedkope entiteiten. Daarom is het altijd verstandig om na te denken over manieren om uw geld te besparen wanneer u ze koopt. Een gemakkelijke optie is het vergelijken van de prijzen van de contactlenzen die door verschillende merken worden aangeboden en vervolgens een keuze maken uit de verschillende opties die tot uw beschikking staan. 

Waar te zoeken naar prijzen? 

De beste plaats om iets te vinden is internet. Veel van de merken die contactlenzen verkopen, hebben online homepages die u overal en op elk moment kunt openen. Deze sites hebben alle details van de producten die het bedrijf te bieden heeft, inclusief de prijzen. De websites worden goed onderhouden en de prijzen worden regelmatig geactualiseerd. Het kan echter een lange, vermoeiende taak zijn om naar elke website van elk bedrijf te gaan. Nu zijn er tal van sites waar u toegang heeft tot de prijsdetails van alle merken ter plaatse. Deze sites hebben specifieke secties voor het vergelijken van prijzen en maken de taak veel eenvoudiger. 

Er zijn veel vergelijkingssites om uit te kiezen. De eerste die ik vond, bood een prijsvergelijking voor alle lenzen van grote merken bij een handvol van de meest vertrouwde winkels op internet. 

Vergelijk Totale kosten 

De prijzen die u afrekent bij het online kopen van contacten zijn eigenlijk niet de totale kosten die u betaalt. Naast de vermelde prijzen zijn er extra kosten of kortingen die de uiteindelijke prijs van de lenzen bepalen. Wanneer u online een bestelling plaatst, zijn er kosten verbonden aan het transport naar uw huis. Deze staan bekend als verzendkosten en vormen de kosten om het product bij u thuis af te leveren. Evenzo omvatten de totale kosten ook de administratiekosten die het bedrijf dat de levering uitvoert u of het contactlensbedrijf (meestal het laatste) in rekening brengt. 

Verderop zijn er ook bepaalde kortingen die de prijs van het felbegeerde product kunnen veranderen. U zult merken dat veel bedrijven kortingen geven op de contactlenzen. Deze kortingen maken deel uit van de seizoensaanbiedingen die zo nu en dan blijven verschijnen. Daarom kan het vergelijken van niet alleen de vermelde prijs, maar ook de totale kosten van de contacten die u wenst, u helpen de beste voor uzelf te kiezen. 

Het is echter misschien niet zo’n goed idee om altijd de goedkoopste van de partij te kopen. Zorg er bij het bladeren door de prijsvergelijkingssites voor dat u ook informeert naar de reputatie van het merk. Het vergelijken van prijzen en het kopen van lenzen tegen lagere tarieven bewijst niet dat u concessies doet aan de kwaliteit. Of u nu Acuvue, Biofinity, Bausch and Lomb, CooperVision lenzen of een van de andere grote merken koopt, u moet altijd vergelijken.