We vroegen tientallen top- en eerstelijns executive recruiter sales leiders om aan te nemen dat ze maar één ding konden doen om de kans te vergroten dat ze aan de quota voldoen. Wat kan het zijn? Het antwoord was unaniem: het vinden en behouden van het beste sales recruiter talent wint het spel. Het team dat de meeste “A”-spelers host en verzorgt, wint! Einde zin. En de meeste voegden een heel sterk uitroepteken toe.

We houden niet van ruzie met succes of ervaring, maar we geloven ook dat het team dat de minste ongedwongen wervingsfouten maakt, het spel wint. De boodschap van SalesGenomix is ​​dat u bijna 100% zeker kunt zijn van het bouwen van het beste verkoopteam en het behalen van bovengemiddelde omzetresultaten door een rigoureus proces te volgen om uw verkooptalentkanalen op te bouwen en te onderhouden met behulp van onze gewoonten.

APR – Wees altijd aan het werven!

Ons algemene uitgangspunt is eenvoudig en iets dat verkoopleiders altijd instinctief hebben geweten. Het is de context waarin de 7 gewoonten worden uitgevoerd.

Ter verduidelijking lenen we van David Mamet’s Pulitzer Prize en Tony Prize winnend werk Glengarry Glen Ross. In de filmversie speelt Alec Baldwin verkoopleider Blake, die zijn team uitscheldt met de mantra ‘ABC: Always shutting down’. We bieden verkoopleiders een soortgelijk idee, maar het onze is: “ABR: altijd werven.”

Communiceer en werk samen met uw verkooprecruiters.

Veel verkoopleiders hebben ons verteld dat hun relatie met interne en externe verkooprecruiters gespannen was. Waarom? Verkoopmanagers klagen over een stroom van kandidaten, van wie velen ongekwalificeerd zijn en daarom interviewtijd verspillen. De verkooprecruiters die we hebben gesproken, zijn ook niet tevreden over het reactievermogen van de verkoopmanagers. Managers stellen interviews uit, communiceren niet snel wanneer een goed vooruitzicht op de radar verschijnt en kunnen niet precies verwoorden wat ze zoeken in een goed presterende acteur. Geplande interviews veranderen zonder kennisgeving.

Inspecteer wat u verwacht

Je hebt het een miljoen keer gehoord – als je het niet kunt of kunt meten, kun je het niet beheren. In tegenstelling tot oproepactiviteit, prognose-updates of onkostennota’s, is het niet iets dat op vrijdag om 5 uur moet gebeuren. In de beste situaties wordt het ten minste driemaandelijks onderzocht. In het slechtste geval niet totdat rotatie het probleem forceert.

Neem verantwoordelijkheid op “voor het geval dat”.

Just in time (JIT) is misschien een best practice voor lean voorraad en financiële statistieken, maar het is de “slechtste” praktijk voor werving. Just in case (JIC) is de beste manier om te denken.

In feite is het beheer van verkooptalent de enige plaats in een bedrijf waar een JIC-inventarisatieproces dollars en zinvol is. U voert de inventaris van “wachtende kandidaten” niet als grondstof op uw balans. Het zijn immateriële activa, een meer eigentijdse maatstaf voor de gezondheid van een organisatie, net zoals het rekruteringsmerk en de betrokkenheid van medewerkers.