1. Plaza van Spanje

De drie beste woorden die we kunnen bedenken om voor het eerst naar Plaza de España te lopen, zijn simpelweg “Wauw, wauw, wauw!”. Gelijke delen Disney, Las Vegas en het roeimeer, dit was een magische verrassing – wanneer je het voor het eerst bezoekt, is het echt moeilijk om te zeggen hoe oud het is, vanwege alle verschillende soorten architectuur (het werd eigenlijk gebouwd in 1928 voor een tentoonstelling).

2. Kathedraal van Sevilla

De historische en boeiende kathedraal van Santa María de la Sede is een van de meest bezochte attracties in Spanje (en de derde grootste kerk ter wereld!). In feite is een van de eerste plaatsen die wacht, de meanderende rij toeristen die wachten om hun kaartjes te kopen; gelukkig vertelde de hotelreceptionist ons om van tevoren tickets te reserveren (ze hebben aparte wachtrijen voor vooraf geboekte en inlooptickets zoals je zou verwachten, de laatste wachtrij is veel langer).

Gotisch van stijl en ingewijd in 1507, werd het eind jaren 80 een UNESCO-monument en er is genoeg te zien en te doen binnen, van de 80 zijkapellen (!) tot de eigenzinnige opgezette krokodil (een geschenk aan koning Alfonso X van de sultan van Egypte). Het wordt aanbevolen om van tevoren te reserveren.

3. La Giralda (klokkentoren van Sevilla)

De klokkentoren van de kathedraal van Sevilla, de Giralda, is het meest emblematische bouwwerk van de stad en is aanwezig in praktisch alle herinneringen die je maar kunt bedenken (overvloedige koelkastmagneten!). Het is eigenlijk een minaret van een vorige moskee (lijkt erg op de Koutoubia-moskee in Marrakech en na de herovering omgebouwd tot een kathedraalklokkentoren). De toegang kost € 9 (inclusief een bezoek aan de kerk van El Salvador).

Willekeurig feit: Sevilla is verbroederd met Kansas City in de VS en ze hebben hun eigen 138 meter hoge replica van de Giralda (waardoor hij groter is dan het origineel!). leer meer over bezienswaardigheden Sevilla