Een vakantie plannen kan een van de moeilijkste dingen zijn om te doen. Je wilt er zeker van zijn dat je alle details op orde hebt en je wilt je natuurlijk aan een budget houden dat de bank niet kapot maakt en je nog drie jaar aan het werk houdt voordat je er zelfs maar aan kunt denken om nog een vakantie te nemen . Je surfvakantie is niet anders. Het mooie van je surfvakantie is dat je hoofddoel is om op goede golven te surfen. Dat is het. Dit artikel biedt nuttige inzichten om van uw volgende surfvakantie een succesvolle en plezierige te maken. Volg deze stappen en je zou al je bases moeten dekken.
Kies de juiste locatie zoals De beste surfplekken in Nederland en datum van je Surfvakantie. De maand/tijd van het jaar van uw vakantie zou een grote rol moeten spelen bij uw keuze van de locatie. Als je een sneeuwkonijn bent en probeert weg te komen van het koude weer, wil je een locatie kiezen waar de golven ideaal zijn tijdens de maanden december tot februari. Andere surfers willen tijdens het laagseizoen van hun lokale vakantie naar locaties reizen, wat tijdens de zomermaanden kan zijn. Ongeacht wanneer je je surfvakantie plant, er zijn plaatsen over de hele wereld die het hele jaar door surftours, pakketten en vakanties aanbieden. In het ideale geval wilt u een plaats selecteren met het grootste deel van het jaar warm weer en de branding die bij uw ervaringsniveau past.
Veel surftours vinden plaats op afgelegen locaties in hun respectievelijke landen. In veel gevallen betekent dit een rit van 1-2 uur van het vliegveld naar het surfkamp/lodge. Zorg ervoor dat u uw aankomsttijden in de ochtend plant. Uw vertrektijden moeten in de late ochtend of vroege middag zijn, waardoor het voor touroperators gemakkelijk is om uw vervoer van en naar de luchthaven te plannen. Als u ‘s avonds aankomt, moet u mogelijk een overnachting boeken in een hotel/motel in de buurt van de luchthaven. Als dit het geval is, wordt u de volgende ochtend opgehaald. Als leden van uw groep op verschillende vluchtroutes reizen, is het belangrijk dat u uw vluchten zo plant dat u ALLEMAAL binnen een uur na elkaar aankomt. Dit is standaard voor de meeste surftours.
Het laatste wat je tijdens je surfvakantie wilt doen, is bedenken wat je gaat eten na je dagelijkse surfsessie. Kies een Surfkamp dat minimaal drie maaltijden per dag verzorgt en zorg ervoor dat de kosten van de maaltijden zijn inbegrepen in de prijs die je voor accommodaties betaalt. Hierdoor kunt u uw portemonnee in de kluis in de kamer bewaren en hoeft u niet met contant geld rond te lopen, tenzij u souvenirs wilt kopen of het personeel een fooi wilt geven. Dit is een punt dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar u zult ontdekken hoeveel leuker uw surfvakantie zal zijn met een ALL-INCLUSIEF surfkamp, ​​-resort of -lodge!
De beste surfkampen hebben toegang tot de boot waar je per boot naar afgelegen surfplekken kunt gaan. Dit is zonder twijfel de beste manier om te surfen, omdat je weet dat je niet in overvolle rijen zult surfen. Hoewel het niet het ergste ter wereld is om met een vrachtwagen naar je surfplek te gaan, weet je dat je het juiste surfkamp hebt gekozen wanneer je boot 50 meter van de lijn voor anker ligt en je geniet van golven met niet meer dan 8 andere mensen!
Of je nu je surfvakantie plant met vrienden of familie, zorg ervoor dat je plezier hebt! Controleer of de touroperator kortingen biedt bij herhalingsaankopen. De kans is groot dat als je de eerste keer plezier had, je de tweede of derde keer meer plezier zult hebben. Als u een korting kunt krijgen omdat u een terugkerende klant bent, des te beter. Zorg ervoor dat je wat foto’s maakt van je surfvakantie en blijf enthousiast!