Tip 1. Genieten met een boot of sloep op de Loosdrechtse Plassen, midden in de Gooi- en Vechtstreek, begint op https://havendienst.nl
Als je zoekt op ‘boot huren Loosdrecht’ of ‘boot huren Loosdrechtse Plasen’ kom je tal van verhuurbedrijven tegen waar je zelden online kunt kijken of er nog boten zijn en dus meestal gewoon moet bellen, in een drukke zomer kun je dat vergeten. De tip is om niet te zoeken op ‘boot huren Loosdrecht’ of ‘boot huren Friesland’ naar een lokaal bootverhuur bedrijf maar om te kijken op het non profit deelplatform https://havendienst.nl , daar huur of verhuur je een boot zonder commissie te betalen. Het is het enige open deelplatform voor bootverhuur en de gratis concurrent van dure platformen als botentehuur of barqo waar je als boot huurder of bootverhuurder vaak wel 30% commissie betaald.
Op https://Havendienst.nl staan veel boten in Loosdrecht, Vinkeveen, Friesland en Amsterdam.

Tip 2. Zocht je op “boot huren Loosdrecht zonder vaarbewijs?”;
Zocht je niet op “boot huren Loosdrecht” maar op “boot huren Loosdrecht zonder vaarbewijs”? Niet verder zoeken, dat is een gewone boot of sloep, daar heb je namelijk helemaal geen vaarbewijs voor nodig. Bijna alle boten en sloepen gaan maximaal 12KM/uur en zijn dus te huur zonder vaarbewijs.
Vrijwel alle boten te huur in Loosdrecht, Vinkeveen en Friesland kun je dus huren zonder vaarbewijs. Huur je liever géén boot of sloep zonder vaarbewijs? Zoek dan eens naar boot huren met schipper. Bij een boot huren met schipper vaar je rond zonder dat je zelf hoeft te sturen, je hoeft dan meestal ook geen borg te betalen en kunt gerust wat drinken.

Tip 3. Vraag de bootverhuur om een kortingscode;
Vraag het botenverhuurbedrijf of een kortingscode of coupon, zeg dat je ze hebt gevonden via https://havendienst.nl of via je zoekopdracht ‘boot huren Loosdrecht’ en vraag wanneer het rustig is. Als het rustig is krijg je vaak korting omdat de boten er anders toch liggen terwijl niemand er mee vaart.
Op een boot huren met schipper zul je niet snel korting krijgen omdat de prijs voor de bootverhuur maar de helft is, de schipper is de andere helft.

Tip 4. Een Elektrische sloep huren of fluisterboot huren;
Wil je echt genieten van de Loosdrechtse Plassen, kies dan voor een elektrische sloep huren of fluisterboot huren. Die zijn stil, milieuvriendelijk en trillen niet zoals een normale boot of sloep. Je vindt ze niet zomaar als je zoekt op ‘Boot huren Loosdrecht’, maar op https://Havendienst.nl kun je aanvinken “elektrische sloep huren” of zoek op “elektrische sloep huren Loosdrecht”. Er zijn steeds meer verhuurbedrijven die een Elektrische sloep in hun vloot hebben zoals Genieten aan de Vecht in Weesp, Qrafter in Loosdrecht (ook te boeken via https://havendienst.nl ) of de Vuntusvloot.

Tip 5. Altijd uitleg bij het boot huren zonder vaarbewijs;
Toch een beetje angstig of bang omdat je nog nooit hebt gevaren en overal wel ‘boot huren zonder vaarbewijs’ stond maar kún je het wel? Geen probleem!
Bij het boot huren via https://havendienst.nl krijgt je altijd een uitleg voordat je met de boot weg vaart. Op verzoek vaart de walkapitein (verhuurder, vaak de eigenaar van de boot) een eerste rondje mee totdat je er vertrouwd mee bent. Met de uitleg kan iedereen een boot huren zonder vaarbewijs, jij dus ook! En het belangrijkste: Na de uitleg ben je gewoon verzekerd, ook bij het boot huren zonder vaarbewijs!

Tip 6. Kom uit je comfort zone en kies voor boot huren Friesland of juist boot huren Amsterdam (met schipper)
Natuurlijk blijft boot huren Loosdrecht voor velen het mooist. Met de rivier de Vecht, de bruggen en sluizen, midden in de Gooi- en Vechtstreek en de jetset met dure huizen tussen de Loosdrechtse Plassen. De typische boot voor het boot huren Loosdrecht boot huren Loosdrecht is dan ook een (motor)boot, sloep of elektrische sloep.
Doe eens iets heel anders dan de standaard boot of sloep en kies voor boot huren Friesland. Bij boot huren Friesland horen zeilboten, veel open water en ruimte om te zeilen, heel anders dan op de Loosdrechtse Plassen waar het drukker en toeristisch is.
Het tegenovergestelde van boot huren Friesland is dan weer boot huren Amsterdam, daar kun je vaak niet eens een boot huren zonder vaarbewijs en alleen maar een boot huren met schipper, het zijn vaak kanaalboten die door de toeristische grachten varen. Het is zo druk en toeristisch dat ook met vaarbewijs de meeste mensen er nog niet durven te varen 🙂

Tip 7. Goed weer Garantie;
Zoek altijd een boot huren met goed weer garantie. Of het nu boot huren Loosdrecht is (in een open sloep) of boot huren Friesland (in een open zeilboot), laat bij slecht weer je uitje niet in het water vallen! Met Goed weer Garantie mag je bij hagel, hevige regen, onweer of harde wind je boot kosteloos annuleren of verzetten. Op https://havendienst.nl zijn alle boot verhuur bedrijven verplicht een Goed weer Garantie te bieden. Tenzij je een hele sportieve zeiler bent of boot huren Amsterdam in een kanaalboot gaat doen maakt de Goed weer Garantie je misschien niet uit, in alle andere gevallen wil je de Goed weer Garantie!

Tip 8. Boot huren met hond of huisdier;
Wil je je uitje samen met je hond of huisdier beleven? Dan kies je voor boot huren met hond. Je kunt zelfs SUPpen met hond!
Het boot huren Loosdrecht met hond is bij uitstek geschikt voor je hond. Boot huren Friesland met hond of een boot huren Amsterdam met hond is absoluut af te raden. Friesland is te groot, Amsterdam te druk. Op het Markermeer kan het erg golven en de Vecht is te smal en te druk met andere boten.
Bij boot huren Loosdrecht met hond zijn er allemaal leuke plekjes om naartoe te gaan: strandjes, vaak ondiep waar je met je hond kunt genieten.
Op https://Havendienst.nl kun je middels een filter aanvinken of je wilt boot huren met hond of juist het tegenovergestelde: niet boot huren met hond (bijv. als je allergisch bent en je niet wilt dat er ooit eerder een hond in je gehuurde boot heeft gezeten). Bij verschillende bootverhuurders op https://havendienst.nl mag je je hond of huisdier meenemen, we zagen dan ook sinds vorig jaar een enorme toename van mensen die zochten op “boot huren Loosdrecht met hond”.

Tip 9. Boot huren Loosdrecht met kinderen;
Als je kinderen hebt is het verstandiger om te kiezen voor sloep huren Loosdrecht dan boot huren Loosdrecht omdat een sloep vaak iets hoger is. Een tender sloep heeft juist weer een open achterkant en is daarom minder geschikt. Op https://havendienst kun je filteren op ‘boot huren Loosdrecht met kinderen’, je ziet dan alleen maar kindvriendelijke sloepen (dus met een wat hogere kuiprand). Ook zijn alle boot huren Loosdrecht met kinderen voorzien van kinder zwemvest(en). Voor het boot huren Loosdrecht hoef je voor je kinderen dus geen oppas te regelen! Wanneer je kiest voor boot huren Friesland raden we dat alleen aan om met oudere kinderen te doen (vanaf 12 jaar).

Tip 10. Gewoon genieten!

Kortom, of je nu kiest voor boot huren Loosdrecht, boot huren Amsterdam, boot huren Friesland of boot huren Loosdrecht met hond, op https://Havendienst.nl vind je altijd een passende boot of sloep en betaal je geen commissie! (ook wanneer je alleen zoekt naar een kano, pontonboot, aluminiumsloep, kanaalboot, fietssup of terrasboot).
Andere aanbieders in de regio waarvan enkele al hun boten op https://havendienst.nl hebben staan, zijn: Ottenhome, Bonnema watersport, De eerste aanleg, de Otter, Qrafter, Jachthaven Wetterwille en Vuntusvloot.

PS. Bootverhuur bedrijven kunnen zich gratis aanmelden op https://havendienst.nl
Ben je particulier en wil je je boot of sloep verhuren? Meld je dan ook gratis aan! Het is tenslotte een open deelplatform voor iedereen!