Ik las onlangs een zeer verontrustend artikel over een jonge vrouw die seksueel werd misbruikt in een vliegtuigtoilet. Ze werd op een vlucht met rode ogen aangevallen door een dronken man die naast haar in het vliegtuig zat. Het is moeilijk voor te stellen hoe een aanval kan plaatsvinden in zo’n krappe ruimte als een vliegtuigtoilet met veel passagiers in de buurt. Maar hij deed het. We moeten niet vergeten dat aanranding een aanval van kansen is. Hij volgde haar naar de badkamer, controleerde haar, intimideerde haar en viel haar aan.

Toen ik begon met het onderzoeken van badkameraanvallen, ontdekte ik dat ze veel vaker voorkwamen dan ik me had kunnen voorstellen. Meisjes en jongens in schooltoiletten, vrouwen in winkelcentra, parktoiletten en hoteltoiletten.

Het komt als een grote schok wanneer een boze persoon tegen een deur trapt, of een badkamer, openbaar toilet of rustruimte achter je binnenstormt om je aan te vallen. Laat me brutaal eerlijk tegen je zijn. Als iemand je aanvalt in een badkamer, is dat vanwege de afgelegen locatie die een badkamer daar biedt.

Het doel van een aanvaller is om je te verwonden, te slaan en je te beheersen. Met controle en aanranding kan hij je seksueel blijven aanvallen en je misschien vermoorden.

De toiletaanvallen waar ik over las, gebeurden in elk geval op dezelfde manier. De eerste situatie deed zich minstens drie of vier keer voor en in verschillende gebieden. Dit waren incidenten waarbij meerdere alleenstaande vrouwen de openbare baden binnengingen en gewelddadig werden geconfronteerd met een mannelijke aanvaller die zich in het hokje verstopte.

Mijn eerste les is geweten. Iemand die sms’t of telefoneert, is een gemakkelijk doelwit. Blijf niet bij je telefoon. Pas op voor mensen die in de buurt op de loer liggen en volg ze naar de badkamer. Kijk uit voor deuren en sloten die lijken te zijn geknoeid of beschadigd. Het is waarschijnlijk met opzet gedaan. Vertrouw op je instinct, als er iets niet klopt, zoek dan een andere badkamer. Wees waakzaam als u alleen in de badkamer bent. Als een man uit een hokje komt, kan hij stom doen en doen alsof hij in het herentoilet is.

Als je een vrouw bent, eerste actie, luister niet naar haar excuses, ren naar de uitgang terwijl je schreeuwt dat een man je volgt naar de badkamer. Als je je daar al een tijdje hebt verstopt, weet je waarschijnlijk precies hoe lang het duurt voordat iemand anders binnenkomt.

Tweede situatie. Je staat in een stal en iemand trapt tegen de deur. De eerste reactie is pure shock totdat je adrenaline begint te razen. De aanvaller zal deze eerste schokmomenten gebruiken om je te slaan of in het gezicht en op het hoofd te slaan. Slaan en stoten op het hoofd kan het slachtoffer desori�nteren. Je kon hem slaan, hem met een voorwerp in het gezicht slaan of meerdere keren in zijn gezicht schoppen. Zelfs als je geslagen bent, moet je handelen. Draai je hoofd en rust op ��n schouder, hef je armen ongeveer 15 cm voor je hoofd en gezicht en bal je vuisten om de klappen op te vangen.

Als je kunt, ga dan naar de volgende positie. Als het naar beneden gaat, sta dan meteen op. Als je kunt, gebruik dan de deur als wapen en sla de aanvallers in het gezicht. Houd je vuisten en armen omhoog ter verdediging. Schuif hem naar de stal om een ??duidelijke ontsnapping voor jezelf mogelijk te maken. Schop hem op de knie en kniel in de lies. Geloof het of niet, vrouwen ervaren ook pijn als ze geschopt of geknield worden in de schaamstreek.

Als je niet naar de volgende positie kunt gaan, duw je je onderarmen en vuisten in de richting van de kin of borst van de aanvaller terwijl deze opstaat. Sla met je onderarmen hard tegen het gezicht, de ribben, borst en schouders van vrijwel alles wat je kunt bereiken. Schopt rechtstreeks op de knie�n van de aanvaller. Terwijl u staat, moet u erop voorbereid zijn dat de aanvaller u waarschijnlijk zal proberen te wurgen, te beheersen en te immobiliseren, of u zal blijven slaan. Deze wurging kan een frontale aanval of van achteren zijn.

Als de aanvaller je van achteren probeert te slaan, duw je je heupen naar hem toe om hem uit balans te brengen. Steek een harde elleboog in zijn ribben. Ongeveer tegelijkertijd zet hij met zijn rechtervoet een stap naar rechts, waardoor hij een beetje uit balans raakt. Breng je linkerbeen over je rechterbeen en plaats je linkervoet en been achter je rechterbeen. Draai je rechtervoet naar hem toe. Je staat nu voor zijn rechterkant. Hij zal je ha zijn