Of u nu kiest voor propaan, elektriciteit of aardgas, patio-kachels kunnen gevaarlijk zijn als ze niet correct worden gebruikt. Erie Insurance biedt advies om ervoor te zorgen dat u uw favoriete buitenruimte veilig verwarmt.

Ruimte geven:

Om brandrisico’s te voorkomen, houdt u uw kachel op een veilige afstand van wanden, plafonds, meubels, tapijten of een ander ontvlambaar materiaal. Experts raden aan om drie voet toestemming te geven rond alle kanten van de kachel, tenzij de fabrikant van de verwarming anders aangeeft.

Zoek een niveauplaats:

Gebruik gewoon uw terrasverwarmer op een vlak en vlak oppervlak. Plaats je verwarmer in een helling kan het bidden of worden gedraaid, Het creƫren van een brandgevaar en het verbranden.

Controleer op lekken:

Door het opzetten van een natuurlijke of propaangaswardverwarmer altijd een uitputtende inspectie uit te voeren om er zeker van te zijn dat er geen gaslekkage is. U kunt dit doen door een sope-wateroplossing toe te passen op uw gastank- en slangverbindingen. Als u bubbels ziet die stijgen uit een verbindingspunt of geurgas, zet u de kachel uit en draait u de verbindingen aan. Als u het lek niet kunt stoppen, voert u uw verwarmingsdienst uit voordat u deze gebruikt.

Schakel het veilig aan :

Volg bij het verlichten van een gaswardverwarmer altijd de instructies van de fabrikant. Terwijl de meeste kachels een elektrische ontstekingsknop hebben, kunnen u misschien dat u de piloot handmatig omdraait. Als dat het geval is, gebruik dan een kaars of een grill waarmee u vlam vanaf een veilige afstand kunt beginnen. Als u de brander niet onmiddellijk inschakelt, zet u de kachel uit en wacht u ten minste vijf minuten. Probeer het nog eens. Dit zal de accumulatie van gas vermijden, wat kan leiden tot een explosie of een flitsbranden.

Houd een brandblusser in de buurt:

Zelfs als u alle veiligheidsvoorzorgsmaatregelen volgt, kunnen er nog steeds ongelukken plaatsvinden. Dat is de reden waarom het raadzaam is om altijd een brandblusapparaat in de buurt te houden. Zorg ervoor dat de brandblusser die u koopt de juiste klasse is voor de brandstofbron van uw tuinverwarmer (klasse B voor gas; klasse C voor elektrisch; of een multifunctionele blusser voor beide).

Kijk het zorgvuldig :

Laat nooit een speeltoestel achter terwijl het onbeheerd is. Zorg ervoor dat u te allen tijde kinderen en huisdieren op een veilige afstand houdt om brandwonden te voorkomen. En vermijd het gebruik van uw kachel wanneer de wind 10 mijl per uur overschrijdt: de verwarmer kan vliegen of de vlam zou kunnen ontploffen.

Coverello :

Bewaar uw kachel op de juiste manier wanneer deze niet in gebruik is, belemmert het van belemmerd met insecten en puin, en zal ook oxide vermijden. U kunt een aangepaste hoes kopen om uw verwarmer te beschermen wanneer u niet wordt gebruikt. Als u het niet meerdere maanden gebruikt, is het een goed idee om het te ontmantelen en de kachel binnen te bewaren. Zorg ervoor dat je de propaantank eruit laat. De propaan mag nooit binnen worden opgeslagen, zelfs in een schuur of garage.