Hoe we reageren op stress en spanning en/of potenti�le angsten en zorgen maakt vaak het verschil tussen redelijk stressvrij (of beheersbaar) zijn en onze angsten beheersen (vaak natuurlijk). beperkende manier)! In feite heeft dr. Hans Selye won de Nobelprijs voor zijn werk aan stressmanagement en voor het onderscheid maken tussen stress die we gebruiken om onszelf sterker of beter te maken (hij noemde deze factoren eustress) en stress die schadelijk is! Met dit in gedachten zal dit artikel kort proberen om 5 persoonlijke strategie�n te identificeren voor het omgaan met en / of het overwinnen van persoonlijke angsten, enz.

1. Geef ze toe!: Je kunt niets verbeteren / repareren tenzij / totdat je eerst toegeeft dat ze bestaan! Velen van ons nemen hun toevlucht tot ontkenning, wat ons niet helpt om met onze persoonlijke problemen/zwakheden enz. om te gaan, maar het is gewoon een soort uitstelgedrag! Als we uitstellen, is het algemene resultaat dat we tot morgen uitstellen wat we gisteren of eerder hadden moeten doen.

2. Zie ze onder ogen – Aarzel niet: Uitstelgedrag is misschien wel een van de ergste reacties op een obstakel, maar erger als het gaat om het overwinnen van persoonlijke angsten en/of zorgen. Ga in plaats daarvan proactief met elke angst om, bedenk waarom je bang bent, wat de mogelijke implicaties van elke actie kunnen zijn, en cre�er een werkbaar pad dat je consequent kunt volgen.

3. Concentreer je op relevante en duurzame oplossingen: uitstellen is fout, maar ook handelen zonder verschillende uitvoerbare opties en alternatieven zorgvuldig af te wegen! Denk goed na en overweeg uw beslissingen en kijk welke het beste effect heeft, enz. U moet voortdurend zoeken naar een hoogwaardige, relevante en duurzame oplossing en in plaats daarvan de beste handelwijze volgen. wees tevreden met de weg van de minste weerstand! Probeer uw hoogste niveau van persoonlijke uitmuntendheid te eisen in plaats van te accepteren dat het goed genoeg is!

4. Laat je onderzoeken vanaf de nek: hoe goed ken je jezelf en wat maakt je gelukkiger, sterker en tevredener? Om dit te doen, moet je een verbintenis aangaan om objectief en introspectief te zijn en de tijd en moeite samen te nemen om een ??volledig nek-up examen te doen.

5. Positieve houding, het werkt: Twijfel aan jezelf zorgt voor een grotere kans om bang te zijn om te overweldigen! Innerlijke kracht ontstaat door consequent handelen met een oprechte, positieve en gemotiveerde houding. Je denkt misschien wel of niet dat je het kunt. Je krijgt in ieder geval gelijk!

Als je je persoonlijke angsten, zorgen en beperkingen wilt overwinnen, is het belangrijk dat je een strategie nastreeft die je sterker maakt en meer openstaat voor uitdagingen dan voor problemen. Ben je klaar voor deze taken / stappen?